Guille Soler, Ismael Peña-López i Pep Guasch, vocal de la junta de l’ACPA, Director de l’EAPC i president de l’ACPA respectivament.
El passat dimecres 1 de juny al matí, una delegació de l’ACPA es va reunir durant quasi dues hores amb el Director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC).
La reunió va ser profitosa per les dues parts i hi va haver una forta sintonia en el convenciment de que l’Antropologia – com la resta de les ciències socials- tenen molt a dir i a fer a l’administració pública.
Un dels reptes de l’EAPC en aquest moment es el d’innovar i/o reformar l’administració pública. L’Ismael apuntava la necessitat de que la funció pública passi a entendre’s com a servei públic, al servei de les ciutadanes i ciutadans i sempre a punt per adaptar-se als temps que corren. En aquest punt vam oferir el nostre punt de vista, perspectiva i cop de mà. Vam quedar d’acord que, d’alguna manera i en algun format, presentaríem a càrrecs polítics de diferents administracions, el coneixement, les capacitats i tot el què podem fer en tot el cicle integral de la política pública, des de la diagnosi i la planificació estratègica fins a l’avaluació d’impacte.
Des de l’ACPA vam demanar sobretot més presència dels nostres estudis en els requeriments de moltes de les convocatòries públiques. I vam oferir també tot el suport en temes de formació i recerca que es duguin a terme a l’EAPC. L’antropòloga o antropòleg com a formador per a càrrecs tècnics de l’administració pública.
A l’EAPC ens han obert les portes a qualsevol proposta formativa o entrada d’articles al seu blog o a col·laborar conjuntament en activitats tant si estan promogudes per l’escola com per l’ACPA.
Feia setmanes que esperàvem aquesta reunió i, en resum, no creiem que pogués anar millor. La nostra relació no acabarà aquí, en seguirem parlant i en contacte. I agraïm l’acollida i l’amabilitat en tot moment de l’Ismael Peña-López, Director de l’EAPC.
Junta de l’Associació Catalana de Professionals de l’Antropologia